Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Άγνωστη Πόλη


     Καλησπέρα, σε όλους. Η φωτογραφία του σημερινού ποστ, τραβήχτηκε χθες το βράδυ στις 00:25, δηλαδή Κυριακή...
    Χθες πριν τη λήψη αυτή, κατέβασα και ένα  πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών (πάτησε πάνω στο σύνδεσμο) για το κινητό. Λόγω κούρασης δεν το κοιτάξα, να δω πως λειτουργεί.
   Σήμερα, αποφάσισα να το κοιτάξω και να φτιάξω τη χθεσινή φωτογραφία για να δω το αποτέλεσμα. Αφού τελείωσα και την έκανα export, παρατήρησα ότι έβαλε και γεωγραφική ετικέτα στη φωτογραφία (γιατί, είχα αφήσει τη λειτουργία εντοπισμού, ενεργή). Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται με αυτές τις πληροφορίες...
 
    "Άγνωστη πόλη", "Άγνωστη χώρα" και το μόνο γνωστό, τον χρόνο. Εκείνη τη στιγμή που το είδα έκανα μία ερώτηση στον εαυτό μου: "Τελικά μήπως δε γνωρίζουμε που ζούμε και που κατοικούμε; Και το μόνο που γνωρίζουμε, είναι ο χρόνος;" Απ' ότι καταλάβατε το σημερινό ποστ αφορά ένα δικό μου προβληματισμό (που μου το δημιουργησε το κινητό μου), με απάντηση που υπάρχει: "Γνωρίζουμε που ζούμε, που κατοικούμε και που βρισκόμαστε κάθε στιγμή και κάθε δευτερόλεπτο που περνάει."
   Για τα κινητά τώρα... Τελικά και δεν είναι και τόσο smart όσο τα λέμε. Τόσο smart, όσο ο άνθρωπος. Παρόλο που γράφουν χρόνο και τόπο, δε έχουν γνώση για το που ζουν και που κατοικούν (π.χ. πάνω σε κομοδίνο, μέσα σε τσέπη).
Αντί για smartphone, μήπως έχουμε μπαζοphone, τελικά; Χαχαχαχαχαχαχα!! :-)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου